Advent

Az advent szó jelentése „eljövetel”, általános tévhit a várakozás. Várunk Jézus eljövetelére, ezért várakozunk.

Tehát itt van várakozás ideje. A reménykedés ideje. Felkészülés az ünnep meghittségére és csodájára. A  lelkünknek is van feladata ez idő alatt: a befogadás. Némelyik ember azt gondolja, hogy csak akkor lesz szép és jó a karácsony, ha minden tökéletesen meg van rendezve. Gondolják, attól „tökéletes”, hogy ki van díszítve a házuk, az asztalukon pedig mesésebbnél mesésebb tárgyak állnak. Ezekkel csak az a baj, hogy nem mindig ezek adják meg azt a hangulatot, melyre ilyenkor az embernek „szüksége van”. A várakozás öröme nem ezekben rejlik.

Tulajdonképpen mit is jelent a várakozás?
Várunk, mikor nagyon szeretnénk már, hogy kicsengessenek egy óráról. Várunk, hogy megszólaljon a telefonunk, persze annak a személynek a neve jelenjen meg a kijelzőn, akire szintén várunk. Sok ilyet fel lehetne sorolni.
De van egy másfajta várakozás: mikor a szeretet nyilvánul meg bennünk. Például gondoljunk az igaz barátainkra. Az igazi kapcsolat kialakítására sok időt kellett adni. Ha egy találkozóra került sor, hányszor gondoltuk végig, hogy vajon mi fog történni két ember között? Hányszor képzeltük el a találkozást, míg az meg nem történt?

Valójában az advent és a karácsony örömeit nap, mint nap élvezhetnénk. Nem szükséges naptárhoz kötni a fontos eseményeket. „Adventezni” és „karácsonyozni” minden nap lehet. Mert az igazi advent és karácsony az emberek szívében van!

Írta: Farkas Krisztina M.

Kategória: Diákszáj | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>