Adventi készülődés

Kicsit késve érkeztem a mai programra, ahol a diákok, Horváthné Kovács Csilla tanárnő segédletével, a saját osztályuknak készítették el az egyedi/ sajátos adventi koszorújukat. A teremben több pad is össze volt tolva, mivel nem csak koszorúkat, hanem karácsonyfadíszeket is lehetett alkotni.

Az egyik kedvencem az a nagyon egyszerű, modern és hangulatos, mini „fenyőfa” volt, amely szalagból és gyöngyökből állt. Itt kottás papírból kellett kis tölcsért formálni, és a tetejét egyenesre levágni. Szélét csipkével szegélyeztük, színes szalagokból pedig akasztót készítettünk rá, és még egy kis masni került középre.

Ezen kívül gyertyát is lehetett mártogatni. A koszorúkészítésnél egy-két embernél adódott egy kis probléma, hogyan is kell rátenni az alapra a zöldet, de sikeresen megoldották. Miután végeztek a nehezével, jöhetett a díszítés.

Higgyétek el, nem is olyan egyszerű kitalálni, hogy mi hova kerüljön. Igaz, a legtöbb koszorú a jól bevált kör alapon volt, de készítettek üvegtálra is kompozíciót.

A 10.b-s lányok aranyos mikulásokat és angyalkákat gyártottak osztályuk feldíszítéséhez. A végeredményeket már láthatjátok az osztályokban. Ezek a programok azért is nagyon jók szerintem, mert így a többi osztály (ha nem is mindenki), jobban meg tudja ismerni egymást.

Karácsonykor pedig még hangulatosabb az egész, főleg ha egy kis zenei aláfestést is kapunk hozzá, mint a mai napon.

Írta: B.Á.

Kategória: Diákszáj | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>