Egy út, amely Auschwitzba vezet

Március közepén tanulmányi kiránduláson vettünk részt Telekes Zoltán és Vódli Zsolt tanár urak szervezésében. Célunk, hogy megismerjük a múltat Auschwitz által és, hogy felfedezzük Krakkó szépségeit.
2 napos kirándulás keretében az iskolánk 12/B osztályos tanulói és a Roth iskola diákjai vettek részt.
Közel 8 órás út után érkeztünk meg Auschwitzba. Az időjárás nem igazán kedvezett nekünk, mert szemerkélt az eső, de ettől még jobban át lehetett érezni az ott történt megrázó eseményeket. A tábor körbejárása után Birkenauba mentünk át, ahol az a vasúti sín fogadott minket, amelyen a magyar zsidókat is szállító vonat ért be akkoriban.

Az emlékhely megtekintése után úti célba vettük Krakkót. A szállás elfoglalása után, szabadprogram keretében fedezhettük fel a várost.

 

Másnap a krakkói várat tekintettük meg többek között, amely hatalmas és gyönyörű szép. Érdekessége, hogy a vár alatt egy sárkány szobor található, ami meghatározott időközönként tüzet bocsát ki magából. Végül meglátogattuk a Schindler múzeumot, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek. Ezek után fáradtan, de élményekkel gazdagon indultunk haza Sopron felé.
Írta: Kalmár Evelin

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>