72 óra kompromisszumok nélkül – fiatalok önkéntes munkája a közösségért

A közösségért, a környezetért dolgoznak ma fiatalok Sopronban a 72 óra kompromisszumok nélkül országos mozgalom keretében.

Idén október 8 és 11 között rendezik a fiatalokat megmozgató, egész Magyarország területét lefedő önkéntes akciót, amellyel a fiatalok környezetük, közösségük érdekében dolgozhatnak önkéntes módon.

IMG_9964cccc.jpg

IMG_9975ccc.jpg

.

Az idei program alatt országszerte fiatalok kisebb-nagyobb (5-25 fős) csoportokban három napon át teljesíthetnek közhasznú feladatokat, mint például szociális intézmények, játszóterek felújítása, erdőtakarítás, hulladékgyűjtés, ételosztás hajléktalanoknak, kulturális műsorok szervezése különböző közösségeknek. 357 csapatban több, mint 8000 önkéntese több mint  fog dolgozni országszerte 286 programban vesz rész.

IMG_9999cccc.jpg

A soproni munkaindítót a Deák téren tartották, ahol dr. Simon István alpolgármester az önkéntesség és a közösségért való munka fontosságát emelte ki. A környezetünk mindenkié, így mindenki egyformán felelősséggel tartozik annak állapotáért. Az akció azért is fontos, mert a fiatalok tenniakarásáról szól.

IMG_0020cccc.jpg

Sopronban a 72 óra kompromisszumok nélkül szervezője Barcza Attila, aki maga is évek óta tevékenyen részt vesz nem csak a szervezésben, de a munkában is.

IMG_9991cccc.jpg

Forrás: www.sopron.hu

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>