A jövőjükről döntenek – Forrás: www.sopon.hu

Összesen 31 kiállító, köztük 18 szakképző iskola és 7 munkáltató is bemutatkozott a pályaválasztási kiállításon a Liszt-központban. A programra a soproni és környékbeli általános iskolák 7–8. osztályosait hívták meg, körülbelül ezren vettek részt a pályaválasztási napon.

Forgó robotok, faipari gépek, kozmetikai asztal, ételkóstoló, újraélesztés – a soproni és környékbeli szakképzés valamennyi területét bemutatták a pályaválasztási kiállításon. Idén 16. alkalommal szervezték meg a programot, amelynek célja, hogy a diákok megismerjék a különböző szakmákat. – A gazdaság szereplőinek is fontos, hogy a fiatalokat a szakképzés felé irányítsuk – mondta a rendezvény megnyitóján Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. – Sopronban égető probléma, hogy a képzett munkaerőből hiány van, így túlzás nélkül mondhatjuk, hogy egy jó szakma felér egy diplomával. – A sikeres pályaválasztás meghatározza a fiatalok jövőjét – tette hozzá dr. Fodor Tamás. Sopron polgármestere szerint lényeges, hogy az iskolák mellett a vállalkozói kör, a munkaadók is megjelentek a kiállításon. Az a Soproni Szakképzési Centrum feladata, hogy minden piaci igényt kielégítsen – hangsúlyozta Králik Tibor, az idén alakult intézmény főigazgatója.Júliusban jött létre a Soproni Szakképzési Centrum, amelynek hat tagintézménye van. A hat iskolában összehangolták a képzéseket a soproni gazdasági környezet igényei szerint. A közelmúltban például újraindították a kárpitos oktatást, de már szárazépítő és gazdasági informatikus képzés is van Sopronban. A második szakma megszerzését ingyenessé tette a kormány, a felnőttképzést most 232 hallgatóval indították el, de februárban és jövő szeptemberben újabb osztályokat oktathatnak.
IMG_1282.JPG

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>