Tréfás zenék soproni diákokkal

Iskolai kórusok és a soproni szimfonikusok mutattak be közös produkciót november 25-én,  a Liszt-központban.

Scherzi musicali, vagyis Tréfás zenék címmel tartották a Koraesti Hangversenybérlet soron következő koncertjét. A Monteverdi, Joseph Haydn és Leroy Anderson műveiből válogató, közel fél órás összeállításban a zenei humor kapta a főszerepet.

iskolai korusok

A koncerten a Szt. Orsolya Gimnázium, a Széchenyi István Gimnázium, az Eötvös József Evangélikus Gimnázium, a Róth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskola valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának kórusai adtak elő közös produkciót a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekarral. Monteverdi műveinek előadásában nem csak énekkel, hanem korabeli hangszerekkel, például furulyákkal és csörgődobbal kapcsolódtak be a diákok a zenekar munkájába. A hangversenyen Horváthné Kemény Tünde, a Szent Orsolya Gimnázium ének-zene tanára vezényelt.

Lassan nemes hagyománnyá érik, hogy soproni iskolák évente egyszer közös produkciót mutatnak be a Liszt-központban. Ez rengeteg előkészítő munkát igényel, de minden alkalommal megéri, hiszen a végeredmény mind a résztvevőknek, mind a közönségnek örömteli élmény. – mondta el Kóczán Péter, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. kulturális igazgatóhelyettese, és a Koraesti hangversenyek szervezője.

Iskolánk felkészítő tanára: Margittai Endréné

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>