Az Eötvösben is jártak!

Uhlár Zoltán társaival úgy tölt el huszonnégy órát Sopronban, hogy bármire is költsenek – étkezés, ital, szolgáltatás -, a fizetségért egy doboz energiaitalt tudnak adni. Lendületben az újkori vándorok.

Kezdjük a történet legvégén, azaz azzal, hogy mit tervez három budapesti fiatal Sopronban. Uhlár Zoltán társaival pénteken indul ugyanis majd a hűség városába, s a kaland ekkor lesz igazán érdekes…

Zoltán társaival pénteken és szombaton tölt el huszonnégy órát Sopronban. Bármit is vesznek, a fizetség energiaital lesz. Jól be kell majd osztaniuk a vagyonukat, mert huszonnégy óra alatt huszonnégy darabot költhetnek el.

– Hasonló volt a feladat, amikor két hete kimentünk a Keleti pályaudvarra. Arra a vonatra szálltunk fel, amelyikre felengedtek bennünket energiaitalért cserébe. Így jutottunk el Győrbe. Itt például egy étterem-hotelben kaptunk ebédet-vacsorát és még szállást is – eleveníti fel egy másik esetét Uhlár Zoltán.

– Egerben az ottani élményfürdőbe beengedtek bennünket. Úgy gondolkodott a tulajdonos: két ember nem jelent neki nagy kiadást. A jó hírnevüket viszont tovább vittünk. Az elkészült videót megosztottuk a közösségi oldalunkon, valamint a csapat weboldalán is. Szeretnénk minél több útibeszámolót feldolgozni, és azt közzé tenni a nyilvánossággal.

– Két éve részt vettem egy olyan nemzetközi kalandversenyen, amelynek szintén az volt a lényege, hogy egy nap alatt 24 doboznyi ital volt a költőpénzünk – mondja Uhlár Zoltán. – Bármit is vásároltunk, fizetni csakis így tudtunk. Akkor huszonhét ország fiataljai nyolc napig próbáltak megélni. Aludtunk iskolában, pályaudvarokon, kamionban, vagy éppen egy erdészházban.

A szervezők bejelentették: idén is megtartják ezt a viadalt.

Mi pedig indulni szeretnénk. A tét most nagyobb, hiszen már ötven országból lehet nevezni az áprilisban induló “túlélőtúrára”, (a Can You Make It-re) ahol egy dolog számít: képes vagy rá?

– Korábban rendezvényszerzőként dolgoztam, de ott felmondtam – folytatja az idén diplomázó fiatal. – Szeretnék életvitelszerűen a turizmus ezzel az ágával foglalkozni. Tavaly éppen emiatt jelentkeztem a Budapest-Sopron között megtartott stoppos kalandversenyre.

A szabály egyszerű volt: a fővárosból indultunk, és csak stoppal lehetett közlekedni. Mi szívességet kértünk a járművezetőktől, S emlékül egy UNO kártyát adtunk át. Megtetszett Sopron, számos közös fotót készítettünk, jól éreztük magunkat az út során is, és a városban is. Jött az ötlet, hogy itt tréningezzünk.

– Oly sok mindent hallani manapság, mennyire veszélyes stoppolni? – kérdeztük Uhlár Zoltántól. – Eleve úgy szállok be egy autóba, hogy semmi baj nem történhet velem – kezdi a választ. – Ha rossz érésem van, akkor inkább nem fogadom el a lehetőséget. Próbálom már az elején megtalálni a közös hangot.

Kétségkívül igaz, hogy Magyarországon nincs ennek nagy hagyománya, mint például Erdélyben. Idővel azonban ez is változhat…

A Városi Túlélők évek óta keresik a legextrémebb kalandokat Budapesten. Felkutatják a legjobb SPOT-okat Magyarországon és közben járják a világot, hogy felfedezzenek és kipróbáljanak mindent, majd ezekből az utazásokból kisfilmet csináljanak egy GoPro kamerával.

Az Urban Survivors egy egyetemisták körében megrendezésre kerülő világversenyen is képviselte már Magyarországot, abban őrült kalandversenyben, ahol pénz és telefon nélkül kellett Bécsből – Berlinbe jutni, minél több országot érintve, úgy, hogy az egyetlen fizetőeszköz egy doboz energiaital volt (vagy egy pozitív gesztus).
(Forrás: www.kisalfold.hu)
(A történet érdekessége, hogy a csapat az iskolánkban szállt meg. Lásd: videó)

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>