Óriási siker az országos szakmai versenyen


12. alkalom került megrendezésre a Szakmai Előkészítő Érettségi Tantárgyak (SZÉTV) versenye, amelynek döntőjét a Szolnoki Szakképzési Centrum középiskoláiban bonyolították le. Iskolánkból 3 diák jutott az országos döntőbe, akiknek teljesítménye ott is kimagasló volt. Mindhárom tanuló az ország legjobb 10 versenyzője között végzett, így az erkölcsi elismerésen kívül 100 többletpontot kapnak a felvételi pontokban.

Eredmények:
Kovács Aida – 1. helyezés
Sajtos Flóra – 8. helyezés
Bencsik Bianka – 9. helyezés
Felkészítő tanár:
Juronits Jenőné

 

Élményeink a SZÉTV-ről

2016. március 16-án került megrendezésre a SZÉTV elődöntő, amely elektronikus úton történt az iskolánkban. Osztályunkból, a 12. b osztályból heten indultunk. Március 21-én kerültek nyilvánosságra az eredmények, itt már körvonalazódott, hogy kik fognak tovább jutni az osztályunkból. Később az osztályfőnökünk kapott egy e-mailt, melyben értesült arról, hogy Kovács Aida 85 ponttal elsőként, Sajtos Flóra 76 ponttal huszadikként, Bencsik Bianka szintén 76 ponttal huszonegyedikként jutott tovább a szolnoki döntőbe, ami 2016. április 11-12. között került megrendezésre Szolnokon. Kora hajnalban indultunk vonattal. A több órás úton volt időnk átnézni a könyveket, és izgatottan találgattuk, hogy miket fognak kérdezni. 10.30 órakor megérkeztünk, és a regisztráció után nagy örömünkre kiderült, hogy a szállás és a verseny is egy helyen lesz. Ebéd után átmentünk a verseny megnyitójára, ahol sorszámokat húztunk és elkezdtük az írásbeli vizsgát. A nagy izgalmak után az osztályfőnökünkkel elmentünk várost nézni, sütizni és fagyizni. Este sokáig beszélgettünk az írásbeliről és a másnapi szóbeliről. A szóbeli 7 részben zajlott, Aida és Bianka délelőtt kerültek sorra. Flóra pedig ebéd után a délutáni csoportban adott számot a tudásáról. Április 13-án délután kaptuk az e-mailt, hogy Aida pénteken utazhat vissza Szolnokra, mivel az első három közé jutott. A helyszínen kiderült, hogy Aida megnyerte a versenyt, Flóra a 8., Bianka a 9. helyezést érte el, így mindhárman 100 felvételi ponttal gazdagodtak. Összességében a több hónapos készülődés és tanulás meghozta az eredményét. A verseny egy nagyon jó élmény és tapasztalat volt.

 

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>