Szakmai versenyen jártak

Dunaszerdahelyen 11. alkalommal rendezték meg az elsősegélynyújtó versenyt, melyen iskolánk csapata másodszor vett részt. Örültünk a meghívásnak, hiszen határon túli barátainkkal a „Határtalanul” projekt keretén belül is kapcsolatot ápolunk.

Csapatunk tagjai: Bábel Vivien 9.b, Lendvai Jázmin 9.b és én, Gergely Kinga , 10. b osztályos tanuló voltunk. A versenyre Ávár Andrea tanárnővel készültünk.

Nehéz dolgunk volt, mert  Szlovákia regionális fordulóin első helyezést elért csapataival vetettük össze tudásunkat. Bős, régi iparterületén rendezték meg az eseményt, ahol  7 kárhelyen láttuk el a sérülteket. Több sérült is volt, így elengedhetetlen volt a pontos tudás, gyorsaság, gyakorlatiasság és a jól szervezett csapatmunka. Sajnos találkoztunk olyan feladatokkal is , amelyeket ott más protokoll alapján oldanak meg,de nem bántuk, mert utólag megbeszéltük és sokat tanultunk belőle, na meg természetesen a hibáinkból is, amelyeket elkövettünk. Ugyancsak sok hasznos információt nyújtottak nekünk a versenyen kívüli programok, ahol elméletben és gyakorlatban is megismerkedhettünk az intraosseális vénabiztosítás indikációival, szabályaival, gyakorlatával. Előadást hallottunk a defibrillátor használatáról is. A legérdekesebb számunkra a helikopteres mentés témája volt, ahol filmeken mutatta be , magyarázta el egy szakember e mentési  módszer technikáját, szabályait.

Összességében rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtunk, mialatt élveztük felvidéki barátaink példátlan vendégszeretetét.  Az esemény  zárásakor  kiemelten üdvözölt minket, Dunaszerdahely polgármestere, aki megköszönte részvételünket.

Köszönjük vendéglátóinknak, köszönjük iskolánk vezetőségének, hogy ott lehettünk!

 

Gergely Kinga 10 b.

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>