Maradj fitt!

Az Eötvös ötlet: Maradj fitt! tanévzáró projektnap a Nemzeti Tehetség Program támogatásával valósulhatott meg, ami 2016. június 10-én, 8 órától kezdődött a soproni Lővér Fürdő területén. A sportnap, kis sportágválasztó volt iskolánk diákjai részére, minden meghívott egyesület egy standot és szabad – sportolásra alkalmas- területet kapott, ahol bemutathatta egyesületét, eredményeit, edzésidőpontjait és lehetőség volt a sportág kipróbálására: sakk, bocsa, vízilabdázás, úszás és gyógyúszás, aquafittnes, tollaslabda, asztalitenisz, íjászat, lövészet, röplabda, kendo, természetjárás, tájfutás, szektorlabda, aerobic, kangoo, rocky, slikline. Az edzéseken, foglalkozásokon szívesen látnak minden új sportolni vágyó fiatalt.
A mozgás, a sport mellett szerepet kapott az egészséges életmód is (szűrő vizsgálatok, életmód-tanácsadás). Programrészként szereplő egészséges táplálkozáshoz, Nagy Krisztina dietetikus szakember segítségét kértük. A „Tévhitek a táplálkozásunkban” c. előadása után, beszélgetett az érdeklődő diákokkal, és személyes tanácsokkal is ellátta a hozzáfordulókat. Utána az ételkóstolóhoz, a reformétkezés jegyében választottuk ki finomságokat, volt mártogatós: padlizsánkrém, avokádókrém, halkrém teljes kiőrlésű kenyérrel, tönkölyös krékerrel, zöldségekkel; zöldségfasírt salátával; vegetáriánus, gluténmentes pizzaszelet; zabfalatkák és gyümölcskosár.
A Castanea Egyesülettől Hárs Viktor tartott kóstolóval egybekötött bemutatót a gyógynövényekről és felhasználásukról.
Sportról szóló, sportolást népszerűsítő művészeti kiállítást is rendeztünk. Az olimpia, sport témához rendelt, sokféle technikai megoldás lehetősége (fotó, plakát, rajz, festmény, montázs…) minden alkotónak tudott sikerélményt nyújtani.
A reggeli borús idő kiderült, és a szabadidőben jólesett a strandolás, csúszdázás és fürdőzés. Emellett házibajnokságokat hirdettünk egyénileg sakkban és asztaliteniszben, míg csapatban élő-csocsóban, amin lelkesen részt vettek az osztályok. Majd a tanár-diák megmérettetés következett.
A sportnap zárásaként, értékelve az aktivitást, jutalmak átadására került sor, az egészséges táplálkozást tovább reklámozva aszalt gyümölcs, zöldség chips, diákcsemege volt a díj. Valamint minden résztvevő az iskola nevével nyomtatott, nyakpántot kapott ajándékba. Az iskolalelkész zárószavaival ért véget az utolsó tanítási nap, a vakációra hangolva. Nyár van….
A sportnapon a diákok megismerhettek több mozgásformát, ennek célja, hogy képesek legyenek kiválasztani az alkatukhoz és lehetőségeikhez illőt, leljék örömüket a mozgásban, váljon szokásukká a sport és ösztönözzék magukat és társaikat is a sportolásra. Valamint a lehető legnagyobb mértékben képesek legyenek egészségkárosító magatartásoktól mentes egészséges életmódot élni.
A jövőben is fontos feladat az iskolai egészségnevelésben, hogy előtérbe helyezzük és szorgalmazzuk, az egészséges élet feltételeinek kialakítását, középpontba állítva az egészséget, a testi, lelki, szociális jól-létet.

 

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>