Iskolánk diákja képviselte hazánkat

Az Európai Unióval egyidős a vidéki települések önkormányzati chartája, melyben minden EU-s országot egy-egy kistelepülés képvisel. A charta magyarországi tagja – 2004 óta – Nagycenk. Ebben a nemzetközi szervezetben gazdasági, kulturális és szociális együttműködéssel, illetve tapasztalatcserével erősítik a népek közötti szolidaritást és az európai egységet.

A charta egyik célkitűzése, hogy a vidéki településeken élő európai emberek a hétköznapi életben ismerjék meg egymást. Nem protokollrendezvényekben merül ki az együttműködés, a tematikus előadások és látogatások valóban az egymás lehetőségeinek és igényeinek megismeréséről szólnak. Olyan témakörökkel foglalkoztak az elmúlt években, mint a klímaváltozás vagy az, miként hatott az unió bővítése a vidékre, a falvakra.
Évente több alkalommal a nagycenkiek küldöttsége is a különböző országok családjainál vendégeskedik és persze fogad is küldöttségeket. Szeptember 8-13. között Portugáliában került megrendezésre az ifjúsági találkozókat lezáró konferencia, ahol Magyarország is képviseltette magát. A magyar delegáltak közé tartozott iskolánk tanulója is, Horváth Boglárka a 12. a-ból, aki már több alkalommal is képviselte Magyarországot a chartában.
Mivel minden országot egyetlen település képvisel a chartában, így ez nemcsak rang, felelősség is, melynek a helyi aktív civilek segítségével igyekszik megfelelni az önkormányzat.

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>