Az Európai Diáksport Napja

Magyarország rendezvényhez kapcsolódott iskolánk is, 2016. szeptember 30-án. A tornatermi bemelegítés után, indult a 2016 méteres kihívás. A futóverseny adta a nap alapprogramját, amit minden résztvevő teljesített. A versenyt, ami nem is verseny volt, csak egy próbatétel, az iskola előtti parkban, kimért pályán rendeztük. Szerencsére, az időjárás is kedvezett a szabadtéri programnak, így minden tanuló több-kevesebb sikerrel, de célba ért és elégedetten várta a további programot.
A diákok egy része, a 2016 méteres futás kiegészítéseként sor és váltóversenyen vett részt. A feladatok összeállításánál figyelembe vettük az életkori sajátosságokat és az élményszerzés fontosságát. A feladatok között szerepelt gyorsasági, ügyességi és összetett feladat is. A diákok nagyon élvezték, mivel a sokszínű szerhasználatnak köszönhetően komplexen lett terhelve szervezetük.
Az ember élettevékenységéhez elválaszthatatlanul hozzátartozik a mozgás, a sport. A táncolás, örömmel zenére végzett mozgás, a lányok egyik kedvenc tevékenysége, így volt ez a 9.B-s foglalkozáson is.

A tanulók többsége egész nap az iskolában tartózkodik, mozgásra, sportra, játékra kevés az idő és a lehetőség, de a labdával végzett mozgások mindig – iskolánkban főleg a röplabda -, felkelti az érdeklődésüket. Ráadásul csapatban játszani jó, mert nemcsak önmagáért, hanem mások miatt is jól kell teljesíteni, hogy sikert érjen el a csapat. Röplabdás bemelegítő feladatok végzése után, villámtornát tartottunk az iskolánk tornatermében.
Ez a nap lehetőséget adott a tanulóknak arra, hogy a sportolás és versengés nyújtotta örömökön és izgalmakon túl új élményekkel, tapasztalatokkal gazdagabban térhessenek vissza a szürke hétköznapok rengetegébe.

Kategória: Sport | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>