Elsősavató

Ebben az évben a 10.c osztály szervezte meg a kopaszavatót a kilenced évfolyam számára. Különböző, előre kijelölt feladatokkal kellett készülniük az avatásra váróknak, ezért kisfilmeket készítettek, ódákat írtak, táncos koreográfiákat tanultak meg. További megkötés volt, hogy a kopaszavatón előre meghatározott öltözékben jelenhettek meg, így magukra ölthették a gésák, az indiánok és a Hawaii-szigeteki lakosok jellegzetes ruházatát.
A 9.a osztály jelenítette meg a japán gésákat, továbbá hangyákról szóló horrorfilmet és balettet mutattak be. A feladatok közül − a kopaszok elmondása szerint −, a nagy létszám miatt a koreográfia elkészítése volt a legnehezebb.
Az egészségügyi osztály a Hawaii-szigetek lakóinak öltözékét viselte. Az ő táncuk a szurkoláshoz volt köthető, amely láthatóan tetszett a zsűrinek. A lassítással készített horrorfilm a lajhárokról szólt. Számukra további feladat volt, hogy két tanáruknak is meg kellett tanítani a kijelölt feladatokat.
A 9.c osztály indiánoknak öltözött. Ezt a szerepet az osztályfőnök, Simon Géza tanár úr is hitelesen alakította. Az előre meghatározott feladat szerint salsát mutattak be. A tánc elsajátításában nagy segítségükre volt Margittai Endréné, Rozika tanárnő is. Több vélemény szerint a legjobban sikerült horrorfilmet nekik sikerült elkészíteni, melynek témája a galambok voltak.

A nagy napon kezdésként a kilencedikes osztályok a bemutatandó öltözékekben vonultak be. Ezután következett a kvízjáték, majd különböző ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk az osztályoknak. Ezek között volt Pokémon keresés, palackok ledöntése, lufik borotválása. A sok izgalmas feladat megnevettette és összekovácsolta az osztályokat. A bemutatott ódák, filmek, táncok, óriási sikert arattak. A szurkolás és a hangulat fergeteges volt.
Végül nagyon szoros küzdelem mellett, egy pont előnnyel a 9.a osztály nyert, melyre nagyon régen volt példa. Második helyezett a 9.c lett, a harmadik helyezett pedig a 9.b osztály.
Köszönjük szépen a szervező osztálynak, a zsűrinek és a vetélkedő osztályoknak is ezt a felejthetetlen élményt.

Oravecz Hanna 9.a, Mátis Petra 9.c

Kategória: Ilyen volt! | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>